+36 26 364 304
galeco@galeco.hu

Galeco Nova Decor ereszalj

A Galeco NOVA Decor ereszalj egy innovatív termék, amelyet a Galeco fejlesztett ki és a piac legvastagabb, rendkívüli merevségű gondozásmentes ereszaljait kínálja. A termék különlegessége a forradalmian egyszerű “click” összekötési rendszerben rejlik, amely lehetővé teszi a gyors és problémamentes telepítést. A dekoratív ereszalj kifejezetten a tetőtúlnyúlás külső beépítésére lett tervezve, így végre elfelejtheti a lambéria folyamatos gondozásával járó csiszolást, festést és egyéb munkákat. Ezzel a gondozásmentes rendszerrel esztétikusan és problémamentesen tudja burkolni a tető leginkább látszó részét.

 

A Galeco NOVA Decor ereszalj jellemzői

 

Esztétikus kivitel

A különböző szerelőprofiloknak köszönhetően a Galeco NOVA Decor ereszalj bármilyen típusú tetőszerkezethez felszerelhető, így növelve az épület esztétikáját és értékét.

Ellenállóképesség

A kiváló minőségű PVC anyagnak köszönhetően az ereszalj időjárási viszonyoktól függetlenül megőrzi eredeti állapotát, biztosítva a hosszú távú tartósságot.

A Galeco NOVA Decor ereszalj kiváló minőségű PVC anyagból készül. Ez az anyag biztosítja az ereszalj időjárási viszonyoktól függetlenül való megőrzését, valamint a karbantartásmentességet, mivel ellentétben a fával, a PVC nem igényel rendszeres festést vagy egyéb kezelést. A PVC anyag használata lehetővé teszi, hogy az ereszalj könnyű súlyú legyen, ami megkönnyíti a telepítést.

Gondozásmentesség

A PVC anyag karbantartást nem igényel, ellentétben a fával, ami idővel elkorhadhat vagy megigényelheti a festést. Ezért sokkal kevesebb javítási költséggel számolhatunk az évek alatt.

 

Könnyű beépíthetőség

Az elemek kialakítása egyszerű, így a telepítés gyors és zökkenőmentes, még kisebb szerkezeteken is. Click rendszernek köszönhetően a kevésbé járatos és tapasztal szerelők is könnyen tudják telepíteni. 

 

Rugalmasság és teherbírás

A gyártási technológiának köszönhetően az ereszalj ellenáll a mechanikai sérüléseknek, ugyanakkor kellően rugalmas a könnyű beszerelés érdekében. Teherbírása rendkívül jó. 

 

Színválaszték

A Galeco NOVA Decor ereszalj széles színválasztékban érhető el, hogy tökéletesen illeszkedjen az épület stílusához. A pontos színek listáját és a rendelkezésre álló textúrákat a Galeco hivatalos weboldalán találhatja meg. Ha további részletekre van szüksége vagy szeretné megtekinteni a színmintákat, akkor látogasson el a Galeco weboldalára, ahol több információt talál a választékról vagy közvetlenül kapcsolatba léphet a gyártóval.

Galeco nova decor ereszalj színválasztéka


Előnyök

 

Esztétikus megjelenés: 

A tetőtúlnyúlás beépítésével javítja az épület külső megjelenését.

Világítási elemek integrálása: 

Lehetőséget nyújt világítási elemek beépítésére.

Védelem: 

Fokozott védelmet nyújt a tetőszerkezetnek az időjárás okozta károk ellen.

Rovarok és madarak elleni védelem: 

Megakadályozza a rovarok bejutását és a madarak fészekrakását a tető alatt.

 

A Galeco NOVA Decor ereszalj nemcsak esztétikailag vonzó, hanem praktikus előnyökkel is szolgál az otthon védelmében.

 

Telepítési útmutató

A Galeco NOVA Decor ereszalj telepítése a következő lépéseket foglalja magában:

Előkészítés: 

Az ereszalj rendszert nem szabad 5°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten telepíteni. A rendszer elemeit az eredeti csomagolásban, árnyékos helyen kell tárolni a telepítésig. A tárolási hőmérséklet nem lehet magasabb, mint 50°C.

Tárolás: 

Az elemeket az egész hosszukon alá kell támasztani, és a tárolási magasság nem haladhatja meg az 1 métert.

Szerelési struktúra:

Az ereszaljat közvetlenül a gerendák alá kell szerelni, és közvetlenül a legalább 25 x 50 mm méretű fa lécekhez kell rögzíteni.

A fa léceknek száraznak és impregnáltaknak kell lenniük, és a lécek távolsága nem haladhatja meg a 40 cm-t.

Telepítés:

A “J” alakú szerelőléceket a ház fala és az ereszvonal teljes kerületén kell rögzíteni rozsdamentes csavarokkal, amelyek hossza legalább 20 mm, és a fej átmérője legalább 8 mm.

A csavarokat merőlegesen kell becsavarni a lécbe, hagyva körülbelül 1 mm-es hézagot a fej és a léc között, hogy lehetővé tegye az elem hőmozgását.

A csavarok közötti távolságnak körülbelül 30 cm-nek kell lennie.

Panelek illesztése:

A telepítés megkezdéséhez a paneleket a rögzített “J” alakú lécekbe kell csúsztatni, merőlegesen a homlokzatra.

A következő panelt be kell illeszteni és össze kell kapcsolni az előző panel zárjával.

Hőtágulás:

Körülbelül 5 mm-es hézagot kell hagyni a panel széle és a szerelőlécek falai között, hogy lehetővé tegye a panel hőtágulását.

Ventiláció:

Ajánlott minden harmadik panelt perforációval ellátva használni, hogy biztosítsa a tető és az eresz optimális szellőzését.

Sarok telepítése:

A panelek sarkainak telepítése két módon történhet.

A telepítési folyamat részletes leírását és a szükséges eszközök listáját a Galeco hivatalos telepítési útmutatójában találhatja meg. Ha további segítségre van szüksége, javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot a Galeco ügyfélszolgálatával, ahol szakértői tanácsot kaphat a telepítéshez.

 

Milyen esetekben nem ajánlott a telepítése

A Galeco NOVA Decor ereszalj rendkívül sokoldalú és széles körben alkalmazható, de vannak bizonyos helyzetek, amikor nem ajánlott a használata. Például, ha az épület szerkezete vagy a tető anyaga nem kompatibilis a PVC anyaggal, vagy ha a telepítési körülmények nem felelnek meg a gyártó által előírt specifikációknak, például a hőmérsékleti korlátoknak. Ezenkívül, ha a területen rendkívül erős szél vagy extrém időjárási viszonyok várhatók, amelyek meghaladhatják a termék terhelhetőségét, akkor érdemes más típusú ereszaljat választani.

 

A legjobb, ha konzultál egy szakemberrel, aki ismeri az épület specifikus igényeit és a helyi időjárási viszonyokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a Galeco NOVA Decor ereszalj a legmegfelelőbb választás-e az Ön számára. Továbbá, a gyártó telepítési útmutatója részletes információkat tartalmaz a termék megfelelő használatáról és a nem ajánlott alkalmazási esetekről

 

További információkért és a termék megvásárlásáért látogasson el a Galeco weboldalára.

 

Kapcsolódó bejegyzések