+36 26 364 304
galeco@galeco.hu

Legyen szakember a háza építésénél – mit kell tudnia, mielőtt ereszcsatornát választ?

Évente mintegy 40 millió új otthon épül világszerte. És mindegyikkel kapcsolatban majdnem ugyanennyi döntést kell hozni. A beruházónak igazi szakértővé kell válnia, nemcsak az épület stílusáról, a ház építéséhez használt anyagokról, hanem a berendezésről is döntenie kell, és mindezt néhány hónap alatt. A GALECO szakértői most javaslatot tesznek arra, hogyan lehet hatékonyan kiválasztani a megfelelő csapadékvízelvezető rendszert.

tetőfedő rendszer, kivitelezés, galeco

Az ereszcsatornák kiválasztásával kapcsolatos egyes kérdéseket a ház kialakítása határozza meg. Az első döntéseket tehát az építésszel való együttműködés szakaszában kell meghozni. Nyilvánvaló, hogy ő azt szeretné, ha az épület esztétikus és funkcionális lenne, de a kivitelezésért a beruházónak kell fizetnie, majd a javasolt megoldásokat használnia. Ezért érdemes tájékozódni az építész által javasolt ereszcsatorna-rendszerek költségeiről, képességieről és a beépítési folyamatáról. Különösen azért, mert az ereszcsatorna-választék valóban nagy.

Méret és kapacitás

Először az ereszcsatornák méretét és kapacitását kell meghatározni. Átmérőjüket és a lefolyócsövek számát a tető felületéhez kell igazítani, hogy hatékonyan vezessék le róla az esővizet. Kérdezze meg az építésztől, hogy mekkora a tényleges tetőfelület, hogy ki tudja választani a megfelelő méretű ereszcsatornákat hozzá.

Anyag és minőség

Rendkívül fontos szempont, hogy milyen anyagból készül az ereszcsatorna-rendszer. Minden anyagnak kissé eltérőek a jellemzői és az ára. A leggazdaságosabb megoldást a PVC ereszcsatornák jelentik. Ezek kiváló minőségű, fokozott UV-állósággal rendelkező ereszcsatornák, amelyek a változó időjárási körülmények között is biztosítják a színtartóságot, és könnyen felszerelhetők. Az akár 35 évig tartó nyugalmat biztosító megoldás a GALECO STAL és STAL2 , REJTETT és Qstalyo. Ezek a rendszerek 4 védőréteggel védik és növelik a fémlemez tartósságát, így megbízható ereszcsatornák, amelyek esztétikailag is nagyon tetszetősek.

ereszcsatorna felépítése, anyagai

ereszcsatorna, fém.

Alak és szín

Egy másik meglehetősen fontos döntés, amelyet az építtetőnek meg kell hoznia, az ereszcsatorna formája. A négyzet alakú ereszcsatornák, mint például a GALECO STAL2 , egyre gyakoribbak a modern házak kialakításában. Ezeket a szögletes ereszcsatornákat úgy tervezték, hogy esztétikusak legyenek, és tökéletesen illeszkedjenek az épülethez. A hagyományosabb kialakítású házaknál leggyakrabban a félköríves ereszcsatornákat, például a GALECO STAL-t használják. Mindkét típus esetében különböző színválaszték áll rendelkezésre, így az ereszcsatorna a tető és a faanyagok színéhez igazítható. A GALECO mindkét ereszcsatornaformát különböző kapacitással, színekben és anyagokkal kínálja. A döntés tehát ezen a ponton elsősorban a beruházók preferenciáitól függ.

Összeszerelés és telepítés

Az ereszcsatorna típusától és a tető formájától függően az ereszcsatorna-rendszer felszerelésének különböző módjai vannak. A GALECO REJTETT rendszerben például az ereszcsatornát egy takarólemezzel fedik el, a lefolyócső pedig az épület hőszigetelésébe van beépítve. Ha tehát olyan hatást szeretne elérni, hogy az ereszcsatorna-rendszer láthatatlan legyen, akkor a beépítést jóval a tető építése előtt előtt kell megtervezni.

Magának az ereszcsatorna-rendszernek a felszerelésekor célszerű szakemberek segítségét igénybe venni. De még itt is vannak kérdések, amelyekre választ kell adni. A kivitelező kiválasztásakor érdemes:

  • megtudnia, hogy milyen korábbi tapasztalatai voltak;
  • ellenőrizze a referenciákat és a visszajelzéseket;
  • győződjön meg róla, hogy rendelkezik engedéllyel és biztosítással;
  • kérjen árajánlatot egy adott tetőméretre, ereszcsatorna-típusra és beépítési módra;
  • győződjön meg a projekt időzítéséről.

Az ereszcsatornák felszerelése után a tető és az ereszcsatorna-rendszer megfelelő tisztításával és karbantartásával kapcsolatban is kérjen tanácsot szakembertől. Ez lehetővé teszi, hogy hosszú évekig gond nélkül élvezhesse újonnan épült otthonát.

Kapcsolódó bejegyzések