+36 26 364 304
galeco@galeco.hu

ROOFGUTTER – integrált tetőrendszer – újdonság a Galeco kínálatában

Egy ideje már megfigyelhetünk egy új divatot az építőiparban – a házak egységes, nagyon egységes formájú tervezése. Erre tökéletes példa az eresz nélküli épületek, amelyeknél a külső fal és a tető széle közötti világos határvonal elmosódik. Vállalatunk, a Galeco erre a trendre válaszul egy innovatív terméket, a ROOFGUTTER-t dobta piacra. Ez egy integrált tetőrendszer, amely rejtett tetőereszcsatornákat használ. Nézze meg, hogyan készül és mikor használható!

A ROOFGUTTER jelenleg az egyetlen tetőereszcsatornával integrált tetőrendszer!

Kínálatunkban évek óta megtalálhatóak a Galeco REJTETT ereszcsatornák, amelyeket széles körben alkalmaznak a modern építkezésekben. Az építészek és maguk a felhasználók is nagyra értékelik, ami elősegíti az épületek egységes formájú. Ez inspirált minket az új technológiák kidolgozására, amelynek eredménye a ROOFGUTTER.

Jelenleg ez az egyetlen létező, teljes körű 2 az 1-ben tetőrendszer, amelyben a tető és a homlokzat elemei egy rejtett tetőereszcsatornával vannak integrálva. Egyedülálló esztétika jellemzi, amely tökéletesen illeszkedik az építkezések jelenlegi trendjeihez. Ugyanakkor teljesen funkcionális marad, így kiváló hatékonysággal vezeti el az eső- és hóolvadékvizet.

Miből áll az integrált ROOFGUTTER rendszer?

Bár ez egy innovatív megoldás az iparágban, viszonylag egyszerű felépítésű, ami nagy előnye, mivel megkönnyíti a telepítést. A ROOFGUTTER beépítés alapja egy előkorcolt panel, amely tetőfedésként szolgál. Ugyanakkor simán átalakul az épület homlokzatát fedő lemezzé. Ennek az integrált rendszernek a második fontos része a tetőereszcsatorna. Ez a függőleges lefolyócsövekkel együtt a szerkezetben van elrejtve.

E megoldás tervezésekor figyelembe vettük mind az esztétikát, mind a tartósságot. Ezért a ROOFGUTTER beépítés elemei a legmagasabb minőségű anyagokból készültek. Ennek az integrált tetőrendszernek fontos jellemzői a következők:

  • tartós GreenCoat® Crown BT acél használata a korcolt panelek gyártásához (repceolajon alapuló ökológiai bevonattal borítva),
  • acél és PVC műanyag használata a tetőereszcsatornák gyártásához – nagy tartósságot biztosít a súly csökkentése mellett,
  • a panelek elérhetősége ma már két divatos színben – grafit és fekete.

Hogyan szerelik a ROOFGUTTER rendszerű tetőereszcsatornákat?

Már említettük, hogy a telepítés fontos jellemzője a telepítés egyszerűsége. Az integrált ROOFGUTTER rendszer első elemének, azaz a tetőpaneleknek a felszerelése után az ereszcsatornát a kijelölt helyre kell elhelyezni. Ez mindig a tető alsó szélétől 50 cm-re helyezkedik el. Maga az eljárás nem bonyolult, és elsősorban abban különbözik a szokásos eljárástól, hogy az ereszcsatorna kampók előzetes rögzítése nélkül történik.

A tetőereszcsatornát két, mindkét oldalon szimmetrikusan elhelyezett támasztópont tartja. Fontos, hogy azonnal integrálódik a lefolyócsővel. Ez a megoldás meghosszabbítja az esővízelvezető rendszer élettartamát, és korlátozza azon pontok számát, ahol a jövőben szivárgás keletkezhet.

Modern megoldások, amelyek növelik az integrált Galeco tetőrendszer megbízhatóságát

A tetőereszcsatorna és a vízelvezető cső állandó összekötése csak egy a sok megoldás közül, amelyek meghosszabbítják a ROOFGUTTER élettartamát és növelik a megbízhatóságát. A többi, ugyanilyen fontos megoldás közé tartoznak:

Qnnect rendszer, amely tökéletes tömítettséget garantál az ereszcsatorna és a tető lejtésének összekapcsolásával,
EPDM membrán használata közvetlenül az ereszcsatorna beépítése alatt – ez a tető további védelmét jelenti szivárgás esetén,
egy alumíniumból készült alátétszerkezet, amelyhez a korcolt lemezek csatlakoznak (azonos megoldás található az épület homlokzatát alkotó elemek alatt).
Ami nagyon fontos, hogy a cégünk kínálatában található fém tetőcserepekhez hasonlóan a ROOFGUTTER rendszer paneljei is tökéletesen védettek a korrózió ellen. Ezért a tetőfedést a homlokzattal és a tetőereszcsatornával összekötő integrált beépítés a legnehezebb időjárási körülményeknek is ellenáll. Ráadásul a porfestési technológiának köszönhetően hosszú ideig megőrzi eredeti színét, díszítve az épületet.

Hol használják a Galeco ROOFGUTTER tetőrendszert?

Ez a megoldás bármilyen ferde nyeregtetővel rendelkező épületnél alkalmazható. A ROOFGUTTER rendszer ideális, különösen a jelenleg népszerű eresz nélküli létesítményekhez. Tökéletes átmenetet biztosít a tetőfedés és a homlokzat között, a tetőereszcsatorna pedig rejtett és esztétikusan a panelekbe integrált. Ez az integrált beépítés azonban az ereszcsatornával ellátott épületekre is felszerelhető. Az építészeknek óriási lehetőségeket biztosít szokatlan, innovatív formájú épületek létrehozására.

A tervezési munka megkönnyítése érdekében a Galeco vállalatunk teljes CAD és BIM könyvtárat biztosít a ROOFGUTTER termékhez. Ugyanakkor átfogó támogatást nyújtunk mind az épülettervezés, mind a tetőereszcsatornával integrált tetőrendszer későbbi telepítése során. A paneleket megrendelésre, meghatározott méretre gyártjuk, így gyakorlatilag bármilyen házszerkezethez könnyen hozzáigazíthatóak. Hosszuk 50 és 650 cm között lehet!

Rendelje meg a ROOFGUTTER 2in1 rendszert még ma

Mint láthatja, új termékünk, a ROOFGUTTER olyan innovatív megoldás, amely tökéletesen illeszkedik az egységes formájú házak tervezésének trendjéhez. Az integrált 2 az 1-ben rendszer lehetővé teszi, hogy a homlokzatok és a tetőpanelek tökéletes kombinációját hozza létre a tetőereszcsatornával.
A beépítéssel kapcsolatos további információkért forduljon a hozzánk.

Kapcsolódó bejegyzések