+36 26 364 304
galeco@galeco.hu

Szükség van-e ereszcsatornára a házon?

Az ereszcsatorna minden tetőszerkezet egyik legfontosabb eleme. Bár szerepük felbecsülhetetlen, a modern épületterveknél néha a látványt is befolyásolhatják. Azonban még ilyenkor sem szabad lemondani az ereszcsatornákról, hanem olyanokat kell választani, amelyek jól illeszkednek az épület stílusához.

Az épület alapjainak védelme

Ereszcsatorna beépítése nélkül az esővíz közvetlenül a tetőből a talajra hullana, ahol a ház alapja körül összegyűlne. Ennek eredményeképpen a nedvesség az alapok károsodásához, sőt olyan súlyos szerkezeti problémákhoz vezethet, mint a repedések megjelenése a falon és a talaj süllyedése. Az ereszcsatornák ezért védik az alapokat azáltal, hogy a vizet a speciálisan előkészített helyre irányítják.

Tiszta homlokzat

Az ereszcsatornák másik fontos feladata az épület homlokzatának védelme. Az ereszcsatornák hiánya azt eredményezheti, hogy az esővíz lemossa a festéket vagy a vakolatot a homlokzatról, ami károkat okozhat. Az ereszcsatornák megakadályozzák a homlokzaton megjelenő foltokat és csíkokat is, amelyek negatív hatással lehetnek az épület esztétikájára.

Tetővédelem

A megfelelő vízelvezetés a tető védelméhez is elengedhetetlen. A rajta felgyülemlő víz elkerülhetetlenül a tetőfedés károsodásához vezetne. Szélsőséges esetben a felesleges víz a tetőn nedvességhez és penész kialakulásához vezethet.

Rejtett ereszcsatornák

Az ereszcsatornák hozzájárulnak a lakók kényelméhez és biztonságához. De mi van akkor, ha a kiálló ereszcsatornaelemek negatívan befolyásolják az épület látványát? Akkor ahelyett, hogy lemondana róluk, jobb, ha olyan innovatív megoldásokat alkalmaz, mint a Galeco REJTETT ereszrendszer.

Kapcsolódó bejegyzések